Muurschilderingen bij zwembaden

Muurschilderingen maken is één van mijn specialiteiten. Het maken van muur- en wandschilderingen bij zwembaden is iets waar ik veel voor wordt gevraagd, en wat ik erg leuk vind om te doen. De lange wanden bij zwembaden en pools zijn uitstekend te gebruiken om landschappen met veel diepte te creëren. De beschilderingen zijn realistisch uitgewerkt, waarbij ik regelmatig gebruik maak van de techniek die "trompe-l'oeil" wordt genoemd. Dit houdt in dat je dimensies laat ontstaan die er niet 'echt' zijn, waardoor de toeschouwer eigenlijk voor de gek word gehouden. Op deze manier probeer ik uit het toegewezen formaat te breken.

Of het zwembad nu binnen of buiten is, een muurschildering of wandschildering kan altijd geschilderd worden. Ongeacht de ondergrond of complexiteit van de gewenste compositie. De muur wordt eerst in een warme okerkleur geverfd, dit zorgt er voor dat er een eenheid ontstaat. Vervolgens maak ik gebruik van een kleurenpalet van 4 kleuren en wit om de muurschildering af te maken. Ook het maken van plafondschilderingen in overdekte zwembaden behoort tot de mogelijkheden.

Aantasting van de muur door het zwembad

Een beschildering bij een zwembad vraagt specifieke eisen ten aanzien van de verf-materialen waarmee de beschildering op de muur bij het zwembad wordt gezet.

Door de constante invloed van chloor, waterdamp en licht op de beschildering, wordt een muurschildering bij het zwembad snel aangetast. Om dit te voorkomen heb ik een speciaal systeem voor de verfbehandeling ontwikkeld.

Geïnteresseerd?

Kijk voor voorbeelden eens in mijn galerie met zwembad wandschilderingen of bij mijn andere muurschilderingen. Benieuwd wat ik voor uw zwemparadijs kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Mijn gegevens vind u op de contact-pagina.